Ιππότης ο κιθαρίστας των Queen, Brian May

O βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας έχρισε σε μια ειδική τελετή, Ιππότη τον θρυλικό κιθαρίστα Sir Brian May, ο οποίος το 1970 στο Λονδίνο ίδρυσε το συγκρότημα των Queen, μαζί με τον ανεπανάληπτο τραγουδιστή Freddie Mercury και τον ντράμερ Roger Taylor.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο Sir Brian Harold May, γεννημένος το 1947 στο Hampton Hill του Middlesex, εκτός από εξαίρετος μουσικός είναι και διπλωματούχος αστροφυσικός. Έγραψε πολλές από τις επιτυχίες των Queen όπως τα τραγούδια: “We Will Rock You”, “I Want It All”, “Fat Bottomed Girls”, “Flash”, “Hammer to Fall”, “Save Me”, “Who Wants to Live Forever”, “Too Much Love Will Kill You” και “The Show Must Go On”.

Είναι στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους 100 Καλύτερους Κιθαρίστες όλων των εποχών και έχει ενταχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Queen.

Sir Brian May

Sir Brian May  Sir Brian May Sir Brian May

 

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή ” ‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ