ΗΠΑ:Στη «μαύρη λίστα» όσοι ενισχύουν το καθεστώς Άσαντ

ΗΠΑ:Στη «μαύρη λίστα» όσοι ενισχύουν το καθεστώς Άσαντ

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τοποθέτησε στη «μαύρη λίστα» τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης της Συρίας, μια αεροπορική εταιρεία και ένα τηλεοπτικό σταθμό αναφέροντας ότι ενισχύουν τον Άσαντ και την κυβέρνηση του στα δύο χρόνια της αιματηρής εξέγερσης εναντίον του.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η κρατική αεροπορική εταιρεία, Syrian Arab Airlines, βοηθούμενη από τους ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης μετέφερε παράνομο φορτίο- συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, αντιαεροπορικών όπλων και πυρομαχικών – για να ενισχύσει τη συριακή κυβέρνηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν επίσης την ιδιωτική τηλεόραση Al-Dunya ότι ενισχύει την προπαγάνδα Άσαντ, βοηθώντας την κυβέρνηση να διαδίδει ψεύτικες πληροφορίες.

Επίσης στη «μαύρη λίστα» τοποθετήθηκαν τέσσερις αξιωματούχοι των υπουργείων Άμυνας, Υγείας, Βιομηχανίας, και Δικαιοσύνης. « Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να διαταράξει τα οικονομικά δίκτυα που είναι υπεύθυνα για την υπερβολική εκστρατεία της συριακής κυβέρνησης κατά του λαού της» αναφέρεται σε ανακοίνωση των οικονομικών υπηρεσιών υπεύθυνων για τα δίκτυα τρομοκρατίας και οικονομικής κατασκοπίας.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα εύρος διπλωματικών και στρατιωτικών επιλογών εναντίον του Άσαντ, αν λάβει πειστικές αποδείξεις ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ