ΗΠΑ: Υπέκυψε 6χρονο αγόρι που είχε τραυματιστεί από πυρά μέσα στην αυλή του σχολείου του

Ένα αγόρι 6 ετών από τη Νότια Καρολίνα που είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν δέχθηκε πυρά μέσα στην αυλή του σχολείου του υπέκυψε χθες, ανακοίνωσε ένα ιατροδικαστής, μία ημέρα αφότου σε βάρος του έφηβου υπόπτου για την επίθεση απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο του πατέρα του, τον τραυματισμό του αγοριού, άλλου ενός μαθητή κι ενός μέλους του διδακτικού προσωπικού.

Το αγόρι, ο Τζέικομπ Χολ, τραυματίστηκε την Τετάρτη στο πρωτοβάθμιο σχολείο της Τάουνβιλ, στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, όπου ο 14χρονος ύποπτος φέρεται να έριξε το ημιφορτηγό που οδηγούσε πάνω στον φράκτη που περιέβαλε το σχολείο πριν ανοίξει πυρ.

«Δυστυχώς έχασε τη μάχη στις 12:56 σήμερα» (σ.σ. χθες Σάββατο) σε ένα νοσοκομείο της Γκρίνβιλ, δήλωσε ο Γκρεγκ Σορ, ιατροδικαστής της Κομητείας Άντερσον. Πρόσθεσε ότι θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα Κυριακή.

Ο Τζέικομπ βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη αφού μια σφαίρα διαπέρασε την μηριαία αρτηρία του, προκαλώντας του μαζική αιμορραγία που οδήγησε σε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ανέφερε η οικογένειά του.

Σε βάρος του υπόπτου απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Παρασκευή για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε κεκλεισμένων των θυρών διότι ο κατηγορούμενος είναι ανήλικος.

Οι αρχές ανέφεραν πως ο ύποπτος πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του, τον Τζέφρι Όζμπορν, 47 ετών, καθώς ο άνδρας έβλεπε τηλεόραση στο σπίτι τους, περίπου 3 χιλιόμετρα από το σχολείο. Ο έφηβος κατόπιν πήγε με αυτοκίνητο στο σχολείο όπου πυροβόλησε τον Τζέικομπ, άλλο ένα εξάχρονο παιδί κι ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού, κατά την αστυνομία.

Οι αρχές ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον δράστη της επίθεσης, που παρακολουθούσε μαθήματα κατ’ οίκον, και τα θύματα.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Φονική επίθεση στη Σομαλία – Αυτοκίνητο με εκρηκτικά εισέβαλε σε εστιατόριο

Γαλλία – Τρομοκρατία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος 15χρονου

Αλεΐδα Γκεβάρα-Μαρτς: Η επίθεση κατά της Συρίας χρηματοδοτείται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ