ΗΠΑ-Βρετανία: Κουβάρι αστάθειας τυλίγει την Υεμένη – ΦΩΤΟ

Συνάντηση πραγματοποίησαν η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, με θέμα την κρίση στην Υεμένη και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο η Ράις όσο και ο Χάμοντ συμφώνησαν ότι η ανεύρεση μιας διαπραγματευτικής πολιτικής λύσης θα αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο για την διευθέτηση της κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Υεμένη, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι μία αποκλειστικά στρατιωτική προσέγγιση θα οδηγούσε σε περαιτέρω δοκιμασίες και αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε σε μια φωτογραφία το κουβάρι των ασταθών γεωπολιτικών σχέσεων στη Μέση Ανατολή…

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν με θέμα την κατάσταση στην Υεμένη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Ομπάμα επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας και των χωρών του Κόλπου στην Υεμένη, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Επίσης, νωρίτερα ο αμερικανικός στρατός διέσωσε δύο πιλότους της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι εκτινάχθηκαν από το μαχητικό τους τζετ F-15.

Διαβάστε επίσης:

Δύο πιλότοι της Σαουδικής Αραβίας διεσώθησαν

Υεμένη – Έκκληση για κατάπαυση του πυρός

Πετρέλαιο και νέα κρίση στη Μέση Ανατολή – ΦΩΤΟ

Ξεσπά νέο πολεμικό μέτωπο στη Μ. Ανατολή – ΦΩΤΟ, TWEET

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ