ΗΠΑ: Το νέο μηχάνημα που βάζουν οι εταιρείες στην είσοδο για να εντοπίζουν πιθανά κρούσματα κορονοϊού – ΒΙΝΤΕΟ

Στην προσπάθεια οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην κανονικότητα και την επανάκαμψη της οικονομίας με το άνοιγμα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στις θέσεις τους, πολλές εταιρείες ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν ένα σκάνερ, το SymptomSence στις εισόδους, ώστε να εντοπίζουν συμπτώματα κορονοϊού και να περιορίσουν με αυτόν τον τρόπο την εξάπλωση των κρουσμάτων.

Πρόκειται για ένα μη επεμβατικό μηχάνημα, γρήγορο και εύκολο στη διάγνωση των συμπτωμάτων. Ελέγχει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, τη θερμοκρασία, τον καρδιακό παλμό και τον ρυθμό της αναπνοής.

Ο CEO της εταιρείας Soter Technologies Ντέρεκ Πίτερσον είπε ότι εκατοντάδες επιχειρήσεις και οργανισμοί σε ολόκληρη τη χώρα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο σκάνερ: “Οι άνθρωποι θέλουν να έχουν τη διαβεβαίωση ότι, όταν πάνε στη δουλειά ή ενώ πάνε στη δουλειά, ο άνθρωπος που είναι δίπλα τους είναι επίσης υγιής. Αυτό που δημιουργήσαμε είναι μια συσκευή που δεν χρησιμοποιεί κάμερες, χρησιμοποιούμε αποκλειστική τεχνολογία. Η συσκευή αυτή μας επιτρέπει να παίρνουμε τον καρδιακό ρυθμό, τον αναπνευστικό ρυθμό, αλλά και να ελέγχουμε το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα και επίσης τη θερμοκρασία”. Οι αισθητήρες χρησιμοποιούν υπερήχους για να υπολογίσουν το ύψος ενός ανθρώπου ώστε να κάνουν σωστή βαθμονόμηση του σαρωτή.

Προσομοιάζει με το σημείο ελέγχου στα αεροδρόμια, ενώ ένας άνθρωπος θα διαχειρίζεται το σκάνερ που θα μπορούσε ενδεχομένως να ελέγξει έως και 1.000 άτομα την ώρα. Το κόστος αγγίζει τα 35.000 δολάρια.

Ο δρ. Φρεντ Ντέιβις είπε ότι πρέπει να θυμόμαστε πως το ένα τέταρτο των ανθρώπων που έχουν κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί. “Ακόμη και τρεις ή πέντε ημέρες προτού παρουσιάσουν πυρετό, μπορούν να μολύνουν και να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους”, δήλωσε ο Ντέιβις. Σημειώνεται, επίσης, ότι μπορεί να προστεθεί στο σκάνερ δυνατότητα ανίχνευσης μετάλλων προκειμένου να έχει πολλαπλή χρησιμότητα όταν επιστρέψουμε στη νέα κανονικότητα.

Πηγή: Fox5

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ