ΗΠΑ: Το «μανιφέστο» του μακελάρη σε γυμνάσιο του Μίσιγκαν – «Είμαι ο δαίμονας»

Αποτροπιασμό προκάλεσε στο δικαστήριο το ηχητικό «μανιφέστο» του 15χρονου, Ίθαν Κράμπλι, ο οποίος σκότωσε τέσσερις συμμαθητές του και τραυμάτισε ακόμη επτά το 2021 στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Στο απόσπασμα ακούγεται ο 15χρονος, το βράδυ πριν το μακελειό στο γυμνάσιο, να λέει ότι θα είναι ο επόμενος ένοπλος σε σχολείο. «Το έχω σκεφτεί πολύ. Δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι. Είναι συνεχώς στο κεφάλι μου», είπε για την ένοπλη επίθεση ο Ίθαν Κράμπλι.

Στο επόμενο απόσπασμα ο δράστης ακούγεται να λέει: «Θα διασκεδάσω τόσο πολύ αύριο». Στη συνέχεια μιλάει για τα προβλήματα στην ζωή του, το μίσος που έχει για όλον τον κόσμο και την επιθυμία του να δώσει ένα μάθημα στους άλλους με το μακελειό στο σχολείο του.

Μάλιστα περιγράφει βήμα βήμα πώς θα εκτελέσει την επίθεση. «Θα περπατήσω πίσω κάποιον και θα ρίξω μία σφαίρα στο κρανίο του. Αυτό θα είναι το πρώτο θύμα. Θα ανοίξω πυρ εναντίον όλων στον διάδρομο και θα προσπαθήσω να χτυπήσω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ. Θα ξαναγεμίσω και θα βρω τους ανθρώπους που κρύβονται. Θέλω να τους δώσω ένα μάθημα για το πώς είναι λάθος για το πώς δέχονται πλύση εγκεφάλου», είπε ο δράστης.

«Φορούσα την μάσκα μου για παρά πολύ καιρό. Δεν το αντέχω άλλο. Δεν υπάρχουν φωνές στο κεφάλι μου. Οι φωνές είναι εγώ. Αυτό είναι που οι άνθρωποι αποκαλούν δαίμονες. Δεν υπάρχουν δαίμονες. Εγώ είμαι ο δαίμονας». παραληρούσε ο 15χρονος.

Όσο ακούγονταν τα ηχητικά ο 15χρονος είχε σκύψει και κοιτούσε το τραπέζι ενώ οι οικογένειες των θυμάτων έκλαιγαν. Ο νεαρός απέσυρε το αίτημα του να απαλλαχθεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και παραδέχθηκε τους φόνους. Σε ερώτηση του δικαστή εάν σκόπιμα επέλεξε να πυροβολήσει τους συμμαθητές του ο έφηβος απάντησε: «Ναι».

Αυτό που θα κρίνει το δικαστήριο είναι εάν ο 15χρονος θα εκτίσει ισόβια ποινή φυλάκισης χωρίς την δυνατότητα αναστολής. Ο εισαγγελέας δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα ζητήσει να μην επιτραπεί ποτέ η αποφυλάκιση του 15χρονου.

Επιπλέον το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα καταδικάσει τους γονείς του 15χρονου για τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια καθώς φαίνεται ότι γνώριζαν τα προβλήματα του 15χρονου. Η μητέρα του 15χρονου είχε ενημερωθεί από το σχολείο, πριν το μακελειό, ότι ο έφηβος αναζητούσε στο διαδίκτυο πληροφορίες για σφαίρες. Επίσης οι δάσκαλοι της είχαν δείξει μία ζωγραφιά του 15χρονου με ένα όπλο και τις λέξεις: «Οι σκέψεις δεν σταματούν. Βοηθήστε με».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ