ΗΠΑ: Ίσως να μην κρύβεται η Κίνα πίσω από τα τρία μπαλόνια – Ενδεχόμενο “συντονισμένης προσπάθειας”

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο πρώην διοικητής της NORAD -Αεροπορική Διοίκηση για την Άμυνα της Βόρειας Αμερικής- τα τρία άγνωστα αντικείμενα που κατέρριψαν πρόσφατα οι ΗΠΑ πάνω από τον Καναδά και τη λίμνη Χιούρον να μην προέρχονται από την Κίνα, αλλά από συντονισμένες προσπάθειες αντιπάλων που επιθυμούν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα του αμερικανικού στρατού.

Λευκός Οίκος: Δεν είναι UFO τα μπαλόνια – Η Κίνα κατασκοπεύει με αερόστατα

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής επιχειρήσεων της NORAD, Καναδός υποστράτηγος ε.α. Σκοτ ​​Κλάνσι, δεν πιστεύει πως η Κίνα βρίσκεται πίσω από τα τρία τελευταία αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα μιλώντας στην εκπομπή “CNN This Morning” έκανε λόγο για “συντονισμένες προσπάθειες” ενάντια της Αμερικής.

Ταυτόχρονα, ο Κλάνσι δήλωσε πως ο αμερικανικός στρατός είναι πλέον πιο υποψιασμένος μετά την πρώτη κατάρριψη και πως θα ήταν απερίσκεπτο να κατηγορήσουν απλά την Κίνα για τα τελευταία περιστατικά, κάνοντας λόγο παράλληλα για “συντονισμένη προσπάθεια αντιπάλων που προσπαθούν να δοκιμάσουν τα συστήματά των ΗΠΑ”.

ΗΠΑ: Ιπτάμενα αντικείμενα και θεωρίες συνομωσίας – Κατασκοπευτικά μπαλόνια ή UFO ;

Οι Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακόμη την προέλευση των τριών τελευταίων αντικειμένων που καταρρίφθηκαν, ενώ στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ,που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν εξωγήινοι.

Την ίδια στιγμή, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέισον Κρόου τόνισε στην εκπομπή ότι  «τα άγνωστης προέλευσης αντικείμενα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ δεν είναι νέο φαινόμενο».

«Αναζητούμε με ιδιαίτερη προσοχή την προέλευσή τους, τα ελέγχουμε με διαφορετικούς τρόπους. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι αποφασισμένος να μην επιτραπεί στους αντιπάλους να περάσουν από την επικράτεια των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο Κρόου χαρακτήρισε, τέλος, «αδικαιολόγητη» την κριτική για την έλλειψη δημόσιας τοποθέτησης από την κυβέρνηση σχετικά με τα περιστατικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ