ΗΠΑ: Συνελήφθη 28χρονος που ήθελε να “καταστρέψει” το Internet – Ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο “Διόνυσος”

Στη σύλληψη ενός 28χρονου από το Τέξας προχώρησε το FBI. Ο Σεθ Άαρον Πέντλεϊ συνελήφθη όταν παρέλαβε από μυστικό πράκτορα του FBΙ εκρηκτικό μηχανισμό, με τον οποίο σκόπευε να ανατινάξει data center της Amazon στη Βιρτζίνια.

Ο 28χρονος, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο “Διόνυσος” (Dionysus), βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το FBI, μετά από αναφορές για αναρτήσεις του στο φόρουμ οργανωμένων παραστρατιωτικών ομάδων, MyMilitia.com

Ο “Dionysus” είχε γράψει πως “σχεδίαζε να κάνει ένα μικρό πείραμα, το οποίο θα προκαλούσε μεγάλη προσοχή και θα ήταν επικίνδυνο”. Μάλιστα όταν ένας χρήστης τον ρώτησε τι επιθυμούσε από αυτό το πείραμα, η απάντηση του 28χρονου ήταν “θάνατος”.

Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής του FBI, ο κύριος στόχος του 28χρονου ήταν να ανατινάξει data center της Amazon, καθώς πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο θα κατέστρεψε το “70% του internet”. Ο Σεθ Άαρον Πέντλεϊ είχε ταξιδέψει από το Τέξας στην Ουάσινγκτον, και βρισκόταν στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των ταραχές της 6ης Ιανουαρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αναρτήσεις του, είχε πάρει και μαζί του ένα τουφέκι, το οποίο είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του. Ο 28χρονος είχε φτάσει μέχρι τα παράθυρα του Καπιτώλιου, αλλά δεν μπήκε εντός αυτού κτιρίου. Κατά την έρευνα στο σπίτι του οι αρχές βρήκαν χάρτες και σημειώσεις με τα σχέδια της επίθεσης, μάσκες, περούκες, ένα πραγματικό πιστόλι το οποίο είχε βάψει για να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι και ένας μαχαίρι με χαραγμένο το όνομα Dionysus.

Ο 28χρονος “Διόνυσος” κατηγορείται για απόπειρα καταστροφής κτιρίου με εκρηκτικά που επιφέρει ποινή φυλάκισης 20 ετών αν καταδικαστεί.

“Είμαστε υποχρεωμένοι στον πολίτη που ανέφερε την επικίνδυνη ρητορική του υπόπτου. Ενημερώνοντας το FBI για αυτά τα posts, αυτός ο πολίτης μπορεί να έσωσε τις ζωές εργαζομένων. Είμαστε επίσης περήφανοι για τους πράκτορές μας οι οποίοι εξασφάλισαν πως ο ύποπτος συνελήφθη με μία ψεύτικη εκρηκτική συσκευή πριν να προλάβει να προκαλέσει πραγματικό κακό” δήλωσε o δικηγόρος Πρίρακ Σαχ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ