ΗΠΑ: Συναγερμός λόγω χιονοθύελλας

ΗΠΑ: Συναγερμός λόγω χιονοθύελλας

Συναγερμός επικρατεί στις ΗΠΑ λόγω της χιονοθύελλας που προβλέπεται να πλήξει τις βορειοανατολικές πολιτείες, συνοδευμένη από ισχυρούς ανέμους, που θα οδηγήσουν στη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, σε σχεδόν πολικά επίπεδα: έως -12 βαθμοί Κελσίου στη Νέα Υόρκη (αίσθηση σαν -23 βαθμοί), σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Σε κόκκινο συναγερμό για τη χιονοθύελλα βρίσκονται οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, της Πενσιλβάνια και ενός τμήματος της Νέας Αγγλίας.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο συναγερμός ισχύει από το βράδυ της Πέμπτης, ��ως τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει σφοδρή χιονόπτωση, με το ύψος του χιονιού να αναμένεται να φτάσει τα 15- 25 εκατοστά και ανέμους που μπορούν να φτάσουν έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα. Η αίσθηση της θερμοκρασίας θα κυμαίνεται στους -23 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή και στην περιοχή του Λονγκ Άιλαντ, όπου επίσης έχει εκδοθεί προειδοποίηση για χιονοθύελλα.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 10-20 εκατοστά και οι άνεμοι έως τα 72 χλμ./ώρα με την κακοκαιρία να αποτελεί την πρώτη σημαντική δοκιμασία για το νέο δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, που ανέλαβε καθήκοντα την Τετάρτη. «Είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ενεργοποίησε σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Αναγκών και κάλεσε τους κατοίκους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς υπάρχει ο φόβος για πιθανούς αποκλεισμούς των δρόμων λόγω της κακοκαιρίας.

Το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) το θερμόμετρο έδειχνε -4 βαθμούς Κελσίου στη Βοστώνη (Μασαχουσέτη), η οποία έχει επίσης τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για τις σφοδρές χιονοπτώσεις που αναμένονται από το βράδυ της Πέμπτης έως και την Παρασκευή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ