ΗΠΑ: Στέλνουν Στελθ στη Ν. Κορέα

ΗΠΑ: Στέλνουν Στελθ στη Ν. Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη F-22 Στελθ, στη Νότια Κορέα την Κυριακή, για να λάβουν μέρος στα στρατιωτικά γυμνάσια, με στόχο να υπογραμμίσουν τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να υπερασπιστούν τη Σεούλ από την κλιμάκωση των απειλών της Βόρειας Κορέας.

«Δεν θα επιτύχει τίποτα (η Βόρεια Κορέα) με τις απειλές και τις προκλήσεις, οι οποίες θα φέρουν περαιτέρω απομόνωση της Βόρειας Κορέας και θα υπονομεύσουν τις διεθνείς προσπάθειες για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην βορειοανατολική Ασία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης.

Τα αεροσκάφη F-22, θα λάβουν μέρος στην ετήσια στρατιωτική άσκηση “Foal Eagle” των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να επιδείξει την ετοιμότητα των συμμάχων για την υπεράσπιση της Νότιας Κορέας, από μια επίθεση της Βόρειας Κορέας, ανέφερε επίσης ο αμερικανικός στρατός.

Δεν διευκρινίστηκε πάντως πόσα αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Καντένα στην Οκινάουα, με προορισμό τη Νότια Κορέα.

Η ένταση στην περιοχή έχει πολλαπλασιαστεί με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να τίθεται σε «κατάσταση πολέμου». Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιον Ουν έθεσε τις πυραυλικές συστοιχίες σε επιφυλακή για πιθανή επίθεση κατά στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και στην περιοχή του Ειρηνικού. Παρά τις απειλές του καθεστώτος, όμως, ελάχιστοι αναλυτές διαβλέπουν οποιαδήποτε ένδειξη ότι η Πιονγκγιάνγκ θα διακινδυνεύσει μια σχεδόν βέβαιη ήττα με την έναρξη ενός πολέμου. Τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την ανακωχή που τερμάτισε τη σύγκρουση της περιόδου 1950-53.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.