ΗΠΑ: Σοκ σε ενυδρείο της Φλόριντα – «Θαλάσσια αγελάδα» πέθανε την ώρα της ερωτικής επαφής

Ένας μανάτος (ή «θαλάσσια αγελάδα» όπως λέγεται) στη Φλόριντα πέθανε ύστερα από πολύ σεξ «υψηλής έντασης» με τον αδελφό του, αποκάλυψαν αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο 38χρονος Χιου πέθανε τον Απρίλιο αφού υπέκυψε σε τραύματα που προκλήθηκαν από σεξουαλική επαφή με έναν άλλο, μεγαλύτερο, αρσενικό μανάτο  και συγκεκριμένα τον αδερφό του, Μπάφετ.

Ένας από τα θανατηφόρα τραύματα ήταν ένα σκίσιμο 14,5 εκατοστών στο παχύ έντερο του Χιου, σύμφωνα με την έκθεση του USDA που έλαβε το ABC 7.

Ένα δείγμα κοπράνων που συλλέχθηκε από τον Χιου επιβεβαίωσε την παρουσία φρέσκου αίματος, αλλά οι εργαζόμενοι στο ενυδρείο Mote Marine Laboratory & Aquarium φέρεται να επέτρεψαν στα αδέλφια να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε «αλληλεπιδράσεις υψηλής έντασης και περιστασιακή διείσδυση» όλη την ημέρα».

«Περίπου στις 5:15 μ.μ., το μεγαλύτερο αρσενικό παρατηρήθηκε να διεισδύει ξανά στο μικρότερο αρσενικό. Όταν το μεγαλύτερο αρσενικό κολύμπησε μακριά, το μικρότερο αρσενικό φάνηκε να μην ανταποκρίνεται στο κάτω μέρος της πισίνας. Επιβεβαιώθηκε ότι είχε πεθάνει», ανέφερε το USDA.

Οι χειριστές υποστηρίζουν ότι ο Χιου και ο Μπάφετ είχαν εμπλακεί σε συναινετική και «φυσική» συμπεριφορά ζευγαρώματος επί δύο μήνες πριν από τον θάνατο του Χιου.

«Δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια ταλαιπωρίας, που θα οδηγούσαν στην ανάγκη παρέμβασης», σύμφωνα με το ενυδρείο .

Οι φύλακες των ζώων επέτρεψαν στους μανάτους να συνεχίσουν, χωρίς να προσπαθήσουν να χωρίσουν τα ζώα, υπό τον φόβο ότι θα τους προκαλούσαν «αδικαιολόγητο άγχος και αρνητικές επιπτώσεις».  Οι ειδικοί προσπάθησαν να τους ανακατευθύνουν την προσοχή, ενώ τους παρακολουθούσαν συνεχώς.

Στις 29 Απριλίου, το προσωπικό παρατήρησε μια σημαντική «αλλαγή στη συμπεριφορά [του Χιου]» – που τους ώθησε να συλλέξουν το δείγμα κοπράνων, όμως δεν τους σταμάτησαν.

Το ενυδρείο ισχυρίζεται ότι η ομάδα του είχε ακολουθήσει το πρωτόκολλο και τις συμβουλές κτηνιάτρου.

Τόσο ο Χιου όσο και ο Μπάφετ ζουν στο Mote Marine Laboratory & Aquarium στη Sarasota της Φλόριντα από το 1996 και είναι οι μόνες δύο «θαλάσσιες αγελάδες» στον κόσμο που συμμετέχουν σε εθελοντική, λεπτομερή έρευνα συμπεριφοράς που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τη διατήρηση του είδους του μανάτου, σύμφωνα με το ίδρυμα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ