ΗΠΑ: Σάλος με τη βίαιη σύλληψη και τον θάνατο Αφροαμερικανού έπειτα από χτύπημα με τέιζερ – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η βίαιη σύλληψη άοπλου Αφροαμερικανού στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ο οποίος πέθανε αφού οι αστυνομικοί τον χτύπησαν επανειλημμένως με τέιζερ παρά το ότι τούς έλεγε ότι πάσχει από καρδιολογικά προβλήματα.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία του Ράλεϊ, ο Ντάριλ Τάιρι Ουίλιαμς ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς που προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου όταν οι αστυνομικοί έκαναν μια «προληπτική περιπολία», σε χώρο στάθμευσης εταιρείας στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Βόρειας Καρολίνας.

Έξι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το συμβάν, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο.

Μία από τις κάμερες που έφεραν πάνω τους οι αστυνομικοί τους δείχνει να πλησιάζουν το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Ουίλιαμς, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του οδηγού.

Η αστυνομία είδε μέσα στο όχημα αλκοόλ σε ανοικτό μπουκάλι και μαριχουάνα, σύμφωνα με την έκθεση. Ένας από τους αστυνομικούς αποφάσισε να συλλάβει τον Ουίλιαμς όταν εντόπισε ένα διπλωμένο χαρτονόμισμα στην τσέπη του το οποίο φαινόταν να περιέχει «μια λευκή σκόνη».

Ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να απειλεί να χτυπήσει τον Ουίλιαμς με το τέιζερ, αν δεν σταματήσει να αντιστέκεται. Στη συνέχεια το κάνει και ο Ουίλιαμς πέφτει στο έδαφος, δίπλα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα προσπαθεί να διαφύγει.

Το βίντεο δείχνει πολλούς αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο και να προσπαθούν να συλλάβουν τον Ουίλιαμς, τον οποίο τελικά ακινητοποιούν στο έδαφος.

«Βάλε τα χέρια σου πίσω από την πλάτη σου, θα σε χτυπήσω με το τέιζερ», ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός. Οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν με τα τέιζερ τον Ουίλιαμς, ακόμη και αφού αυτός τους ενημέρωσε ότι πάσχει από καρδιολογικά προβλήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ