ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστημιούπολη στο Μίσιγκαν – Τουλάχιστον ένας νεκρός και τραυματίες

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Michigan State University(MSU) στην πόλη Ιστ Λάνσινγκ χθες Δευτέρα (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή αστυνομία μέσω Twitter, καλώντας φοιτητές, φοιτήτριες και το προσωπικό να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν επιτόπου.

Εκπρόσωπος του πολιτειακού δημόσιου πανεπιστημίου του Μίσιγκαν επιβεβαίωσε στην Detroit News ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας των πυρών που αναφέρθηκαν νωρίτερα σε δυο σημεία της πανεπιστημιούπολης του δήμου Ιστ Λάνσινγκ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία του MSU έκανε λόγο μέσω Twitter για «τραυματισμούς», ενώ κάλεσε φοιτητές, φοιτήτριες και το προσωπικό να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν επιτόπου.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί σε δύο σημεία της πανεπιστημιούπολης, κοντά στο κτίριο Μπέρκλι Χολ και στο γυμναστήριο IM East.

Ο δήμος της Ιστ Λάνσινγκ, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις διαφόρων σχολών ανώτατης εκπαίδευσης, κοντά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Λάνσινγκ, ανέφερε μέσω Twitter πως το πρόσωπο που άνοιξε πυρ δεν έχει συλληφθεί και κινείται πεζή.

Δεν έχουν δοθεί ακόμα λεπτομέρειες για το επεισόδιο. Η πανεπιστημιακή αστυνομία έκανε λόγο για έναν οπλοφόρο, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία του δήμου πως παραμένει ασύλληπτος και κινείται με τα πόδια.

Στο δημόσιο πολιτειακό πανεπιστήμιο MSU και ιδίως στην πανεπιστημιούπολη στο Ιστ Λάνσινγκ πάνε καθημερινά ως και 50.000 φοιτητές.

Η αστυνομία ανέφερε πως έχει θέσει υπό έλεγχο το γυμναστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ