ΗΠΑ: Οργή κατά Ρεπουμπλικανής κυβερνήτη – Δήλωσε πως η δίχρονη εγγονή της έχει όπλα

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νοέμ, σύμφωνα με την Daily Mail, δηλώνοντας πως η σχεδόν δύο ετών εγγονή της έχει ήδη στην κατοχή της δύο όπλα.

Στην παραπάνω δήλωση προχώρησε μιλώντας σε φόρουμ του NRA – ILA (National Rifle Association – Institute for Legislative Action), το οποίο είναι πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, την Παρασκευή στην Ιντιάνα.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, φαίνεται η κυβερνήτης να εξηγεί πως η εγγονή της, η οποία είναι νηπιακής ηλικίας, έχει στην κατοχή της δύο όπλα και ένα πόνι το οποίο ονομάζεται Sparkles.

«Η μικρή Άντι, που είναι σχεδόν δύο και ο Μπραντς που είναι λίγων μηνών, μας έχουν δώσει μεγάλη χαρά και μας έχουν δώσει έναν σκοπό» ξεκίνησε να λέει, για να συμπληρώσει πως: «Τώρα η Άντι, που ξέρετε σύντομα θα τα χρειαστεί, έχει ήδη ένα κυνηγετικό όπλο, ένα τουφέκι και ένα πόνι που ονομάζεται Sparkles, το κορίτσι είναι έτοιμο».

Μάλιστα η Νοέμ, εκμεταλλεύτηκε την ομιλία της στο φόρουμ, για να υπογράψει ένα εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα προστατεύει περισσότερο το δικαίωμα της οπλοκατοχής στη Νότια Καρολίνα.

Η ομιλία της και ο κομπασμός της για το πως η εγγονή της έχει όπλο, έφερε μια πλειάδα αρνητικών σχολίων, ιδίως στο twitter.

«Τι είδους άρρωστος άνθρωπος καυχιέται για το ότι η 2χρονη εγγονή της έχει τουφέκι; Στις μέρες μου ως κοινωνική λειτουργός, και αν αυτό το παιδί ζούσε στο σπίτι της, θα είχα καλέσει τις υπηρεσίες παιδικής προστασίας».

“Θεέ μου θα αφήσουν αυτό το καημένο παιδί στην μέση του Black Hills, μ’ ένα τουφέκι και ένα κυνηγετικό όπλο, σωστά; Τι πάει λάθος μ’ αυτή την οικογένεια;”

Exit mobile version