ΗΠΑ: Οι ουρανοξύστες «βυθίζουν» 1 με 2 χιλιοστά την Νέα Υόρκη

Τα εντυπωσιακά κτίρια και οι ουρανοξύστες, σήμα- κατατεθέν της Νέας Υόρκης, της πόλης «που δεν κοιμάται ποτέ», είναι η αιτία που την καθιστούν ευάλωτη στην κλιματική κρίση. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, οι γεωλόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η πόλη βυθίζεται κατά 1 με 2 χιλιοστά ετησίως εξαιτίας του βάρους των ουρανοξυστών.

Μουντιάλ 2026: Αυτό είναι το σήμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που παρουσίασε η FIFA

«Βουλιάζουν» Μανχάταν, Μπρούκλιν και Κουίνς

Οι επιστήμονες του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS) και του Πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάποιες περιοχές της Νέας Υόρκης βυθίζονται με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό. Σύμφωνα με την έρευνα, οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο είναι οι συνοικίες του Μανχάταν, του Μπρούκλιν και του Κουίνς.

«Η απειλή της ανόδου της στάθμης της θάλασσας είναι τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού στη Βόρεια Αμερική. Η περιοχή, όπου διαμένουν 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι, αντιμετωπίζει διάφορους βαθμούς επικινδυνότητας από πλημμύρες στη Νέα Υόρκη», προειδοποίησε ο γεωλόγος του ινστιτούτου (USGS), Τομ Πάρσονς.

Κρήτη: Πήγε να βάλει φωτιά στο σπίτι του πρώην της και μετά τραυματίστηκε σε τροχαίο

Όπως ανέφερε η New York Post, οι επιστήμονες ανησυχούν ότι από τις πλημμύρες και τα καιρικά φαινόμενα κινδυνεύει και η ακεραιότητα πολλών κτιρίων. «Με την έκθεση των θεμελίων σε αλμυρό νερό, μπορεί να διαβρωθεί ο χάλυβας και το χημικά αποδυναμωμένο σκυρόδεμα προκαλώντας δομική εξασθένηση των κτιρίων. Αλλά και η απειλή ισχυρών καταιγίδων είναι πιο πιθανή απ’ ότι ήταν πριν από χρόνια», τόνισε ο Τομ Πάρσονς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ