ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα , Ρον Ντε Σάντις  επιβεβαίωσε από ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024 και άρα θα διεκδικήσει και αυτός το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Ντε Σάντις, 44 ετών, μπαίνει και επίσημα πλέον σε πορεία σύγκρουσης με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου θεωρείται ο  βασικός εσωκομματικός αντίπαλος. Η υποψηφιότητά του αναμενόταν εδώ και καιρό και τώρα έχει εγγραφεί επίσημα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο κ. DeSantis αναμένεται να μιλήσει αργότερα σε συνέντευξη που θα έχει με τον Έλον Μασκ, τον ιδιοκτήτη του Twitter.

Ο Ρεπουμπλικάνος προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο υποψηφίων που επιδιώκουν να ανατρέψουν τον κ. Τραμπ, ο οποίος ωστόσο προηγείται του κόμματός του με περισσότερες από 30 μονάδες στις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Οι ψηφοφορίες για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων θα αρχίσουν το 2024, ώστε να αποφασίσει το κόμμα  ποιος υποψήφιος θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, των  Δημοκρατικών, στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2024. Ο Ρον ΝτεΣάντις,  με τις παθιασμένες μάχες  που έδωσε για τα lockdown sthn πανδημία και για τα διχαστικά πολιτιστικά ζητήματα των ΗΠΑ έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους συντηρητικούς κύκλους της χώρας.

Ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα εμφανιστεί μαζί του, στην συνέντευξη, αλλά τόνισε ότι αυτή η εμφάνιση δεν σημαίνει και ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου, τουλάχιστον όχι προς το παρόν, όπως διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι η απόφασή του για το event αφορά περισσότερο το Τwitter.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ