ΗΠΑ: “Μην παραχωρήσετε άσυλο στον Σνόουντεν”

ΗΠΑ: “Μην παραχωρήσετε άσυλο στον Σνόουντεν”

 

Ο πρόεδρος του Ισημερινού έδωσε πριν από λίγη ώρα την πληροφορία ότι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του, νωρίτερα σήμερα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε, να μην παραχωρηθεί από το Κουίτο άσυλο στον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για την (Κρατική) Ασφάλεια NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν.

Επίσης δήλωσε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα ότι, “η άποψη, που έχει η Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό, θα ληφθεί υπόψη”, όταν έλθει η ώρα και ο πρόεδρος του Ισημερινού αποτιμήσει το αίτημα, που θα υποβληθεί εκ μέρους του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Διευκρινίστηκε, όμως, ότι τούτο θα συμβεί μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο Σνόουντεν παρουσιαστεί αυτοπροσώπως, ή στο έδαφος του Ισημερινού ή σε μια από τις πρεσβείες που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

Αναφορικά με τον Σνόουντεν:

“Υπήρξε μια πολύ ευγενική επικοινωνία, από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, για να απορρίψουμε αίτημα για παροχή ασύλου”, ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, οικονομολόγος, μιλώντας σήμερα στο Κουίτο στη δημόσια τηλεόραση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ