ΗΠΑ: Λογιστικό λάθος του Πενταγώνου υπερκοστολόγησε κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια την βοήθεια στην Ουκρανία

Το Πεντάγωνο, στις ΗΠΑ, υπερκοστολόγησε κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικό εξοπλισμό που στάλθηκε στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα στο Reuters ένας βοηθός γερουσιαστή και ένας αξιωματούχος άμυνας, ένα λογιστικό σφάλμα που δημιουργεί την πιθανότητα αποστολής περισσότερων όπλων στο Κίεβο στον πόλεμο που διεξάγει κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Το λογιστικό σφάλμα ήταν αποτέλεσμα της απόδοσης υψηλότερης αξίας από την εγγυημένη σε όπλα που ελήφθησαν από αμερικανικά αποθέματα και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα δύο ανώτεροι αξιωματούχοι άμυνας.

“Ανακαλύψαμε ανακολουθίες στον τρόπο με τον οποίο αποτιμούμε τον εξοπλισμό που δώσαμε” στην Ουκρανία, δήλωσε στο Reuters ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της άμυνας. Οι αξιωματούχοι και ο βοηθός γερουσιαστή μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν. Το Κογκρέσο θα ενημερωθεί για τη λογιστική προσαρμογή αργότερα σήμερα, ανέφεραν οι πηγές.

Ο αξιωματούχος είπε ότι είναι πιθανό η ποσότητα των υπερκοστολογημένων όπλων να είναι μεγαλύτερη, καθώς το Πεντάγωνο εξετάζει την κατάσταση πιο διεξοδικά.

Από τον Αύγουστο του 2021, οι ΗΠΑ έχουν στείλει όπλα αξίας περίπου 21,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από τα αποθέματά τους.

Είναι αβέβαιο πώς θα αντιδράσει το Κογκρέσο σε αυτό τον εντοπισμό του λογιστικού σφάλματος, και η αλλαγή της αποτίμησης του εξοπλισμού θα μπορούσε να καθυστερήσει την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν στον να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει περισσότερα κεφάλαια για την Ουκρανία μεσούσης της κρίσης χρέους στις ΗΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ