ΗΠΑ- Η κυβέρνηση δεν συνδέει το μπλακ άουτ με την τρομοκρατία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης Τζος Έρνεστ, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν θεωρεί προς το παρόν ότι η διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της Ουάσινγκτον και των προαστίων της –περιλαμβανόμενων κυβερνητικών κτιρίων όπως ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο και το υπουργείο Εξωτερικών δεν «συνδέεται με την τρομοκρατία».

Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Εξωτερικών βυθίστηκε στο σκοτάδι την ώρα που διεξαγόταν η ενημέρωση του Τύπου. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρί Χαρφ διέκοψε την ενημέρωση για αρκετά δευτερόλεπτα προτού συνεχίσει να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπό το φως του φακού του κινητού της τηλεφώνου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση για σχεδόν δύο ώρες. Και το Καπιτώλιο έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μικρό διάστημα όμως οι κοινοβουλευτικοί δεν βρίσκονταν σε αυτό καθώς είναι η περίοδος των διακοπών του Πάσχα.

Πολλοί σταθμοί του μετρό στην Ουάσινγκτον φωτίζοντας για αρκετές ώρες από τα φώτα έκτακτης ανάγκης, αν και οι συρμοί λειτουργούσαν κανονικά.

 

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη Τύπου στα σκοτεινά στo Στέιτ Ντιπάρτμεντ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ