ΗΠΑ: Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε επεισόδια με πυροβολισμούς στο Halloween

Δύο διαφορετικά επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν τη χθεσινή βραδιά του Halloween στο Κάνσας και το Σικάγο των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να πέσει νεκρός και άλλοι 20 να τραυματιστούν.

Στο Κάνσας, περίπου 70 με 100 έφηβοι συμμετείχαν σε πάρτι το βράδυ της Δευτέρας. Κάποια πρόσωπα, άγνωστα στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, ξεκίνησαν να πυροβολούν όταν κλήθηκαν να φύγουν από το σπίτι, είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Καρλ Όουκμαν. Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός, ενώ 5-7 άτομα δέχτηκαν πυροβολισμούς, ανέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Στο Σικάγο, 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά και ένας έφηβος, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίου με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους εξαιτίας αυτού του επεισοδίου, ανακοίνωσε η αστυνομία του Σικάγο.

Επτά από τους τραυματίες, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι, βρίσκονται είτε σε σοβαρή είτε σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα σκούρο αυτοκίνητο τύπου SUV άνοιξαν πυρ εναντίον μια ομάδας ανθρώπων που στέκονταν σε μια διασταύρωση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως διευκρίνισε η Αστυνομία, 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά, ενώ ένας χτυπήθηκε από το όχημα.

Η αστυνομία δεν ταυτοποίησε τους δράστες και δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της αστυνομίας του Σικάγο, ο Ντέιβιντ Μπράουν.

Τα δύο αυτά επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από μια σειρά επιθέσεων που έγιναν αυτή τη χρονιά σε σχολεία στις ΗΠΑ, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι ενισχύοντας τον διάλογο για την αναγκαιότητα του ελέγχου των όπλων στη χώρα. Μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις φέτος σημειώθηκε τον Μάιο όταν ένας ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά και δύο ενήλικες στο Ουβάλντε του Τέξας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ