ΗΠΑ: Έφηβη θύμα απαγωγής, διασώθηκε από την αστυνομία χάρη στο Snapchat

Μια 14χρονη έφηβη, την οποία νάρκωσαν και απήγαγαν, κατάφερε να εντοπιστεί και να διασωθεί από την αστυνομία του Σαν Χοσέ, στη βόρεια πλευρά της Καλιφόρνιας, χάρη στην εφαρμογή Snapchat που είχε εγκαταστήσει η μικρή στο κινητό της τηλέφωνο.

“Το θύμα είχε χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του στο Snapchat για να ειδοποιήσει φίλους της ότι είχε απαχθεί και δεν γνώριζε που βρισκόταν. Οι φίλοι του θύματος προσδιόρισαν την τοποθεσία όπου βρισκόταν χάρη στην εφαρμογή Snapchat και κάλεσαν σε βοήθεια”, εξήγησε σήμερα η αστυνομία του Σαν Χοσέ.

Κατά την άφιξή τους στο μοτέλ όπου η έφηβη κρατείτο απομονωμένη, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν ύποπτο που έβγαινε από ένα δωμάτιο και τότε βρήκαν το θύμα μέσα σε αυτό.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο ύποπτος, ο 55χρονος ‘Αλμπερτ Βάσκες, είχε συναντήσει λίγο νωρίτερα την έφηβη σε γειτονική κωμόπολη και της είχε δώσει ουσίες προκειμένου να χάσει τις αισθήσεις της. Ο Βάσκες είχε καλέσει τότε δύο συνεργούς για να τον βοηθήσουν να μεταφέρει το θύμα και ότι είχε τον χρόνο να βιάσει την έφηβη προτού συλληφθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι τρείς ύποπτοι φυλακίστηκαν, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους.Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ