ΗΠΑ-Διαδήλωση κατά μεταναστών

ΗΠΑ-Διαδήλωση κατά μεταναστών

Μία ομάδα διαδηλωτών, φωνάζοντας συνθήματα κατά μεταναστών, εμπόδισε την Τρίτη την άφιξη δύο λεωφορείων που μετέφεραν οικογένειες, οι οποίες είχαν εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ από χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Οι μετανάστες μεταφέρονταν σε ένα συνοριακό σταθμό περιπολιών στην Καλιφόρνια, αφότου είχαν μεταβεί αεροπορικώς από το Τέξας στο Σαν Ντιέγκο.

Οι μετανάστες, 140 στο σύνολό τους, θα μεταφέρονταν στην Μουριέτα της Καλιφόρνια, όπου θα αφήνονταν ελεύθεροι υπό περιορισμένη εποπτεία έως ότου ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες απέλασής τους.

Η άφιξη των μεταναστών στη Μουριέτα, που βρίσκεται περίπου 97 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Ντιέγκο, πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις του δημάρχου της πόλης, Άλαν Λονγκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι μετανάστες αποτελούν δημόσια απειλή για την ασφάλεια της κοινότητας.

Μια ομάδα περίπου 150 ανθρώπων διαδήλωσε έξω από τις εγκαταστάσεις, εμποδίζοντας το πέρασμα των δύο λεωφορείων. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο δεν επενέβησαν για να διαλύσουν το πλήθος. Περίπου 25 λεπτά αργότερα, τα λεωφορεία έκαναν αναστροφή και αποχώρησαν από το σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: twitter@weeddude

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ