ΗΠΑ: Αστυνομικοί άφησαν άστεγο να πνιγεί μπροστά στα μάτια τους – Το αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ και οι εξοργιστικοί διάλογοι

Αστυνομικοί άφησαν έναν άστεγο να πνιγεί μπροστά στα μάτια τους στην Αριζόνα, με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση να προκαλούν νέο σοκ και οργή στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ. Οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς σε οπτικό υλικό από κάμερα σώματος έχουν καταγραφεί τα όσα συνέβησαν και οι διάλογοι που είχαν οι ένστολοι μεταξύ τους, αλλά και με τον άτυχο άνδρα. 

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, καταγράφεται ο 34χρονος Σον Μπίκινγκς, να πέφτει στην τεχνητή λίμνη Tempe Town, προειδοποιώντας τους αστυνομικούς ότι “θα πνιγεί”. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα.

ΗΠΑ - άστεγος

Κανείς από τους παριστάμενους αστυνομικούς δεν έδειξε ευαισθησία και ανθρωπιά, ώστε να πέσει στο νερό και να σώσει τον 34χρονο. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι ένας εκ των αστυνομικών ακούγεται να λέει: “Δεν πέφτω μέσα”. Ο 34χρονος άστεγος διακρίνεται να βυθίζεται στο νερό και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Οι τοπικές Αρχές τον χαρακτήρισαν “άστεγο μέλος της κοινότητας του Tempe” και χαρακτήρισαν τον θάνατό του ως μια “τραγωδία”.

Το περιστατικό αυτό συνέβη στις 28 Μαΐου στις 05:00 τοπική ώρα, όταν αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για καβγά ανάμεσα στον άστεγο και στη σύντροφό του στο κέντρο της πόλης. Όπως ανακοίνωσαν, το ζευγάρι “συνεργάστηκε απόλυτα και αρνήθηκε ότι υπήρξε βίαιη αντιπαράθεση”.

Ωστόσο, το οπτικό υλικό της αστυνομίας καταγράφει την στιγμή που οι αστυνομικοί ελέγχουν τα στοιχεία του ζευγαριού, ο Μπίκινγκς περνάει πάνω από το κιγκλίδωμα που χωρίζει τον δρόμο από την λίμνη και πέφτει στο νερό. Ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς ότι “πάει να κολυμπήσει” και απομακρύνεται προς μια περιοχή κάτω από μια γέφυρα, παρότι εκείνοι τον ενημερώνουν ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην λίμνη.

Το 12λεπτης διάρκειας βίντεο από την κάμερα σώματος σταματάει σε εκείνο το σημείο και εμφανίζεται ένα μήνυμα που ενημερώνει ότι το υπόλοιπο υλικό του βίντεο είναι πολύ “ευαίσθητο”.

Τα τελευταία λόγια του άστεγου πριν πνιγεί στη λίμνη

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ηρεμήσουν την σύντροφο του άστεγου άνδρα και της λένε ότι θα πάρουν μια βάρκα. Εκείνη φωνάζει: “Πνίγεται μπροστά στα μάτια σας και δεν θα βοηθήσετε;”. “Μ’ ακούς;” είναι οι τελευταίες λέξεις που αποδίδονται στον Μπίκινγκς, ο οποίος απευθύνεται στους αστυνομικούς. Αργότερα, ένας από τους αστυνομικούς λέει ότι “δεν έχει βγει στην επιφάνεια για περίπου 30 δευτερόλεπτα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ