ΗΠΑ: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα για τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Έπειτα από σχεδόν ενάμιση χρόνο, οι ΗΠΑ ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους για όσους ταξιδιώτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι από τις αρχές Νοεμβρίου οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν τεστ εντός τριών ημερών πριν από το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ και να φορούν μάσκα, όπως ανακοίνωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τζεφ Ζάιεντς.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ένα σύστημα παρακολούθησης των ταξιδιωτών θα εφαρμοστεί από τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θα πρέπει να συλλέγουν τις πληροφορίες που επιτρέπουν την επικοινωνία με τους ταξιδιώτες.

Δεν διευκρίνισε επί του παρόντος ποια εμβόλια θα αναγνωριστούν από τις ΗΠΑ για να επιτρέπεται η είσοδος των ταξιδιωτών.

ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Αίρουν περιορισμούς που ίσχυαν από τον Μάρτιο του 2020

Οι περιορισμοί που αίρονται, ίσχυαν από τον Μάρτιο του 2020 και αφορούσαν τους ταξιδιώτες που προέρχονταν κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία ή την Κίνα. Στη συνέχεια, οι περιορισμοί αυτοί εφαρμόστηκαν και για την Ινδία και τη Βραζιλία.

Ο Τζεφ Ζάιεντς επέμεινε στο γεγονός ότι αυτή η απόφαση, η οποία λαμβάνεται σε μια συγκυρία μεγάλης έντασης μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ, “υπαγορεύτηκε από την επιστήμη”.

Οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί που θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ έπειτα από τη διαμονή τους στο εξωτερικό, θα υποβληθούν σε ακόμη πιο αυστηρές απαιτήσεις για τεστ, πρόσθεσε ο Ζάιεντς.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα τους ζητείται να υποβάλλονται σε τεστ την ημέρα που προηγείται της επιστροφής τους και να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ, μετά την άφιξή τους σε αμερικανικό έδαφος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλει τον εμβολιασμό, εκεί όπου οι ομοσπονδιακές Αρχές έχουν τα μέσα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει αντίστοιχη απόφαση για τις εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.