Σοκ στις ΗΠΑ: 76χρονη γυναίκα πυροβόλησε και σκότωσε τον ετοιμοθάνατο σύζυγό της κατόπιν δικής του επιθυμίας

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση ότι μία 76χρονη γυναίκα βρίσκεται υπό κράτηση, επειδή πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι τον νοηλευόμενο σύζυγό της στο νοσοκομείο της Ντέιτονα Μπιτς της Φλόριντα.

Ο 77χρονος άνδρας βρισκόταν σε τελικό στάδιο ανίατης ασθένειας και επί τρεις εβδομάδες σχεδίαζε με τη σύζυγό του το «υποβοηθούμενο τέλος». Ωστόσο, ο επικεφαλής της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο ασθενής σκόπευε να αυτοκτονήσει, αλλά αποδείχτηκε σωματικά πολύ αδύναμος για να το κάνει. Η σύζυγός του μπήκε με το όπλο στις 11.30 το πρωί στο δωμάτιο, στον 11ο όροφο του νοσοκομείου κι έμεινε κλεισμένη εκεί, μέχρι τις 15.00 ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την πείσουν να παραδοθεί.

Ο 77χρονος Τζέρι Γκίλαντ, ήταν ήδη νεκρός αρκετές ώρες όταν οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τελικά βομβίδες κρότου – λάμψης για να εισέλθουν στο δωμάτιο.

«Ακόμη και μετά τον αρχικό πυροβολισμό, δεν προσπάθησε ποτέ να σηκωθεί και να φύγει», είπε αστυνομικός για την 76χρονη που μένει να διευκρινιστεί εάν θα κατηγορηθεί για φόνο πρώτου βαθμού. Έγινε επίσης γνωστό ότι η γυναίκα σκόπευε επίσης να θέσει τέλος στη ζωή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ