Ιορδανία: Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση drone – «Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», δηλώνει ο Μπάιντεν

Τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αμερικανικό φυλάκιο στην Ιορδανία.

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται από εχθρικά πυρά στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι για το θάνατο τριών στρατιωτών θα λογοδοτήσουν και επέρριψε την ευθύνη στις υποστηριζόμενες από το Ιράν μαχητικές ομάδες.

“Σήμερα, η καρδιά της Αμερικής είναι βαριά”, ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του. «Χθες το βράδυ, τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν -και πολλοί τραυματίστηκαν- κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον των δυνάμεών μας που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», συνέχισε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ “θα θέσουν όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε”. Αποκάλεσε τα τρία πεσόντα μέλη των υπηρεσιών “πατριώτες”, εξήρε τη γενναιότητά τους και εξέφρασε τη θλίψη του, κάνοντας λόγο για μια “κατάπτυστη και εντελώς άδικη επίθεση”.

“Μαζί, θα τηρήσουμε την ιερή υποχρέωση που έχουμε απέναντι στις οικογένειές τους. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι της τιμής και της ανδρείας τους. Θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ