Ινδία: Πένθος για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – Συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο

Σε ένα από τα πιο θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ινδία, τρία τρένα συγκρούστηκαν το ένα μετά το άλλο στην περιοχή Balasore της Odisha, με τραγικό απολογισμό 288 νεκρούς και περίπου 900 τραυματίες έως τώρα. Δύο επιβατικά τρένα — τα Bengaluru-Howrah Superfast Express και Shalimar-Chennai Central Coromandel Express — και ένα τρένο εμπορευμάτων ενεπλάκησαν στο δυστύχημα που προκλήθηκε από εκτροχιασμό.

Ινδία: Πώς έγινε η τριπλή σύγκρουση των τρένων – Έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια

«Περίπου 900 τραυματίες επιβάτες νοσηλεύονται σε πολλά νοσοκομεία στις περιοχές Balasore, Mayurbhanj, Bhadrak, Jajpur και Cuttack», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Pradeep Jena.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Σιδηροδρόμων Ashwini Vaishnaw το Σάββατο (3/6) δήλωσε ότι μια επιτροπή υψηλού επιπέδου θα διερευνήσει την τραγωδία. Ο επικεφαλής υπουργός της Οντίσα, Ναβίν Πατνάικ κήρυξε μονοήμερο πολιτειακό πένθος. 

Σύγκρουση τρένων στην Ινδία: Τουλάχιστον 288 οι νεκροί και 900 οι τραυματίες

“Οι σοροί που ταυτοποιήθηκαν είτε παραδίδονται στους συγγενείς τους είτε μεταφέρονται στους αντίστοιχους προορισμούς τους μετά τη νεκροψία. Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για όσους δεν αναγνωρίζονται”, πρόσθεσε.

Περίπου 200 ασθενοφόρα και 45 κινητές ομάδες υγείας έχουν αναπτυχθεί για επιχειρήσεις διάσωσης. Εκτός αυτού, έχουν κινητοποιηθεί και περίπου 50 επιπλέον γιατροί και ο στρατός. Ο υπουργός Σιδηροδρόμων Ashwini Vaishnaw έφτασε στο σημείο του ατυχήματος στο Balasore σήμερα το πρωί και έκανε απολογισμό της κατάστασης.

«Ξύπνησα κάτω από 10 επιβάτες»

Επιζών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κοιμόταν όταν σημειώθηκε το δυστύχημα και ότι όταν ξύπνησε βρισκόταν κάτω από καμία δεκαριά άλλους επιβάτες. Στη συνέχεια κατάφερε να συρθεί έξω από το βαγόνι με τραύματα στον λαιμό και τα χέρια.

Πώς συνέβη η σύγκρουση των τριών τρένων

Όπως αναφέρει το India Today, το φρικτό δυστύχημα συνέβη όταν το Shalimar-Chennai Central Coromandel Express, που κατευθυνόταν προς το Chennai, εκτροχιάστηκε 300 μέτρα από τον σταθμό Bahanaga Bazar.

Συγκρούστηκε με ένα τρένο εμπορευμάτων στην παρακείμενη γραμμή, με αποτέλεσμα το πίσω βαγόνι του Coromandel Express να εκτραπεί στην τρίτη γραμμή. Το Bengaluru-Howrah Superfast Express, ερχόμενο από την αντίθετη κατεύθυνση στην τρίτη πίστα με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε στα εκτροχιασμένα βαγόνια.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στον σταθμό Bahanaga Baazar στο Balasore, περίπου 250 χλμ νότια της Καλκούτα και 170 χλμ βόρεια του Μπουμπανεσβαρ, γύρω στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ