Ινδία: Μυστηριώδης ασθένεια έχει στείλει εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο

Ένας άνθρωπος έχει πεθάνει και περισσότεροι από 450 έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία με μία μυστηριώδη ασθένεια να πλήττει την επαρχία της Ινδίας Άντρα Πράντες. Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, εκατοντάδες άνθρωποι στην Ελούρου, πόλη στη νότια πολιτεία κατέρρευσαν και παρουσίασαν λιποθυμίες και ναυτία και κάποιοι αναφέρθηκε ότι έβγαζαν αφρούς από το στόμα.

Ένας 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου και κατέληξε. Ο αξιωματικός της περιφέρειας δήλωσε ότι 455 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 200 έχουν πάρει εξιτήριο.

Τη Δευτέρα ο επικεφαλής υπουργός της Άντρα Πράντες επισκέφθηκε τους ασθενείς στο νοσοκομείο. Η μυστηριώδης ασθένεια έχει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το υγειονομικό σύστημα στην Άντρα Πράντες, πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό με περίπου 800.000 ενεργά κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας της περιοχής δήλωσε ότι όλοι οι ασθενείς διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό.”Οι ειδικοί γιατροί εργάζονται για να βρουν την αιτία της ασθένειας και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια. Θα μπορούσε να είναι από κάποια τροφή ή από το νερό ή από τον αέρα ή από κάποια άλλη αιτία. Αλλά ξέρουμε ότι είναι τοπικό, οι άνθρωποι που έχουν επηρεαστεί ζουν στην ίδια πόλη” επεσήμανε ο περιφερειακός αξιωματούχος.

Πηγή: Guardian, Πηγή φωτό: AP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ