Ηλεκτρικό πατίνι πήγαινε με… 85 χλμ την ώρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο – BINTEO

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Ταξιτζής τράβηξε βίντεο έναν άνδρα που κυκλοφορούσε πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι,με ταχύτητα 85 χιλιομέτρων την ώρα, σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Παρισιού. Μια συμπεριφορά άκρως επικίνδυνη.

Στο βίντεο που έγινε viral στο twitter, ο οδηγός ταξί εξηγεί πως βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ηλεκτρικό πατίνι και το κοντέρ του αυτοκινήτου του γράφει πως πηγαίνει με 86 χιλιόμετρα την ώρα. Ο άνδρας στο ηλεκτρικό πατίνι, δεν φοράει κράνος παρά μόνο ένα κασκόλ και έναν σκούφο, για να προστατέψει το πρόσωπο του από το κρύο.

Όπως εξηγούν πολλά μέλη των κοινωνικών δικτύων, στην αγορά πωλούνται προς 3600 ευρώ ηλεκτρικά πατίνια με μοτέρ 5400 Watts, που μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 85Κm/h.

Ο οδηγός του ηλεκτρικού πατινιού στην περίπτωση που τον εντοπίσουν οι αρχές, κινδυνεύει με πρόστιμο από 35-150 ευρώ, επειδή οδήγησε σε αυτοκινητόδρομο χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και πινακίδα. Μπορεί επίσης να κατηγορηθεί ότι έθεσε «σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ατόμων» και τότε κινδυνεύει με ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 15.000 ευρώ, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Στη Γαλλία οι οδηγοί ηλεκτρικών πατινιών επιτρέπεται να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 6Κm/h, στους διαδρόμους για τα ποδήλατα με 25Κm/h ενώ απαγορεύονται στους αυτοκινητόδρομους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ