Ικανοποιημένοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ

Η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατύπωσε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ και λύπη για τη μεγάλη αποχή, καλώντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση να σεβαστεί τη βούληση της πλειοψηφίας των ψηφισάντων.

Ο επικεφαλής της Ούντο Μπούλμαν δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι η πλειοψηφία των ψηφισάντων υποστήριξε τη συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούνιο από τους πρωθυπουργούς (της πΓΔΜ, Ζόραν) Ζάεφ και (της Ελλάδας, Αλέξη) Τσίπρα σχετικά με την αλλαγή του ονόματος. Αυτή ήταν μια ιστορική συμφωνία που δίνει τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών μεταξύ δύο γειτόνων και ξεκλειδώνει την πόρτα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ για τα Σκόπια. Δυστυχώς, η προσέλευση των ψηφοφόρων δεν έφτασε το 50%. Μια άνευ προηγουμένου παραπλανητική καμπάνια αποθάρρυνε πολλούς ανθρώπους να πάνε στις εκλογές. Τμήματα της αντιπολίτευσης που ανήκουν στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του προέδρου της χώρας μποϊκοτάρισαν το δημοψήφισμα και για μία ακόμη φορά αποδείχθηκαν καιροσκόποι και κοντόφθαλμοι εθνικιστές. Δυστυχώς, ο πρόεδρος (της πΓΔΜ, Γκιόργκι) Ιβανόφ κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην συμμετάσχουν στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον της χώρας τους».

Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών πρόσθεσε ότι τον ανησυχεί ιδιαίτερα η ρωσική παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία, σημειώνοντας ότι εκατοντάδες νέοι ιστότοποι εκτός πΓΔΜ προέτρεπαν το τελευταίο διάστημα τους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ