Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Γερμανοί από τη Μέρκελ

«Ικανοποιημένοι» και «πολύ ικανοποιημένοι» από την πολιτική της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δηλώνουν οι Γερμανοί σε ποσοστό 42%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Μικρή άνοδο σημειώνουν και τα ποσοστά Χριστιανοδημοκρατών/Χρστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φθάνει στο 10%.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Infratest-dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η στήριξη στην προσφυγική πολιτική της κυρίας Μέρκελ αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο μήνα, ωστόσο το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει λίγο έως καθόλου ικανοποιημένο. Η μεγαλύτερη στήριξη έρχεται για την κυβέρνηση από τους ψηφοφόρους των Πρασίνων, με 68%, ενώ η μικρότερη από εκείνους της AfD, με 98% αρνητικές απόψεις.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, CDU/CSU κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 38%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και βρίσκονται στο 24%. Ακολουθούν με 10% οι Πράσινοι και η AfD, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 4%.

Διαβάστε επίσης:

Ζημιές έχει υποστεί το μαύρο κουτί του Σουκόι που έριξαν οι Τούρκοι

Der Spiegel: “Η Ελλάδα συλλαμβάνει καστανάδες αντί εκατομμυριούχων”

Το χάδι της Μέρκελ στον Ραχόι – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ