Ιερέας διέκοψε την κηδεία για ασύλληπτο λόγο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κοιμητήριο σε κοινότητα της δυτικής Λεμεσού, όταν ο ιερέας διέκοψε τη νεκρώσιμη ακολουθία αντιλαμβανόμενος ότι ανοίχθηκε για τον θανόντα λάθος τάφος, σε προνομιούχο σημείο του κοιμητήριου, το οποίο είχε αγοραστεί από τα πεθερικά του.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, ο ιερέας διέκοψε την κηδεία, διαμηνύοντας στους οικείους του θανόντος, ενός 60χρονου οικογενειάρχη, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει αν δεν κληθεί χειριστής εκσκαφέα, για να ανοίξει τον τάφο στο σωστό σημείο, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος τάφος ανήκει στα πεθερικά του.

Παρά τις εκκλήσεις της συζύγου και των παιδιών του θανόντος, ότι η αναμονή αυτή έκανε αβάσταχτο το πένθος τους, και τις διαμαρτυρίες των συγγενών του, ότι υπάρχει άπλετος χώρος στο κοιμητήριο για όποιον επιλέξει να ταφεί σε αυτό, ο ιερέας παρέμεινε μέχρι τέλους αμετάπειστος.

Ως εκ τούτου, η σορός παρέμεινε στη νεκροφόρα για μία ώρα, ενώ οι συγγενείς και ο ιερέας ανέμεναν κάτω από τον ήλιο, μέχρις ότου ο χειριστής του εκσκαφέα να ανοίξει τον τάφο στο σωστό σημείο και να γίνει η ταφή.

Η οικογένεια του θανόντος προτίθεται να προβεί σε καταγγελία στη Μητρόπολη Λεμεσού, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα.

Πηγή: politis.com.cy

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ