Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Τραμπ πιέζει αξιωματούχο της Τζόρτζια να «βρει» ψήφους

Στη δημοσιότητα έδωσε η Washington Post απόσπασμα τηλεφωνικής κλήσης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια πιέζοντάς τον να «βρει» επαρκείς ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στην πολιτεία.

Η Washington Post, που δημοσίευσε αποσπάσματα του τηλεφωνήματος, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του γενικού γραμματέα της πολιτείας της Τζόρτζια, του Ρεπουμπλικανού Μπραντ Ραφερνσπέργκερ, ανέφερε πως ο Τραμπ εναλλακτικά κολάκευε, ικέτευε και απειλούσε τον Ραφενσμπέργκερ με ποινικές επιπτώσεις, σε μια απόπειρα να αναιρέσει την ήττα του στην Τζόρτζια από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Στα ηχητικά αποσπάσματα, που δημοσίευσε η Post και αναδημοσιεύουν τα διεθνή Μέσα, ο Τραμπ ακούγεται να λέει: «Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι. Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναϋπολόγισες τις ψήφους…Επομένως, κοίτα. Το μόνο που θέλω είναι αυτό. Θέλω απλά να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερη απ’ όσες έχουμε. Διότι, κερδίσαμε την πολιτεία».

Από την πλευρά της. η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, χαρακτήρισε την προσπάθεια του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου για να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στην Τζόρτζια «ξεδιάντροπη κατάχρηση εξουσίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ