Ice Bucket Challenge: Πέθανε ο εμπνευστής του στα 34 του χρόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ηλικία 34 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πίτερ Φράτες, που έπασχε από ALS και αποτέλεσε τον εμπνευστή του Ice Bucket Challenge, μία πρόκληση όπου οι συμμετέχοντες λούζονται με έναν κουβά παγωμένο νερό, με στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη νευροεκφυλιστική ασθένεια.

Το ALS ή Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis) είναι μία σοβαρή νόσος με εκφυλιστικό χαρακτήρα. Οι άνθρωποι που πάσχουν, βιώνουν έναν προοδευτικό εκφυλισμό των κινητικών νευρώνων στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, κάτι που τελικά αυτό οδηγεί στον θάνατό τους.

Ο Φράτες ευαισθητοποίησε με τρόπο τέτοιο ώστε οι συμμετέχοντες διασκεδάζοντας να συγκεντρώνουν χρήματα για την επιστημονική έρευνα της νόσου και την αντιμετώπισή της.

Ο Φράτες ήταν πρώην αρχηγός στην ομάδα μπέιζμπολ του Κολεγίου της Βοστώνης και επαγγελματίας παίκτης στην Ευρώπη. Διαγνώστηκε με ALS τον Μάρτιο του 2012 σε ηλικία 27 ετών. Μετά τη διάγνωσή του δέχθηκε τη στήριξη από την οικογένειά του αλλά και τη σύζυγό του που μόλις είχαν παντρευτεί, την Τζούλι. Παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2013 και μαζί με την ίδια και τη λοιπή οικογένειά τους ανέπτυξαν ενεργό ρόλο για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την ασθένεια. Απέκτησε μία κόρη, τη Λούσι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ