Iαπωνία-Οικονομικό σκάνδαλο ωθεί σε παραίτηση υπουργό

Iαπωνία-Οικονομικό σκάνδαλο ωθεί σε παραίτηση υπουργό

Σοβαρό πολιτικό πλήγμα για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε από τη διαφαινόμενη πρόθεση παραίτησης της υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου Γιούκο Ομπούτσι μετά από αναφορές για κατάχρηση κονδυλίων και εμπλοκή σε σκάνδαλο πολιτικής χρηματοδότησης.

Η 40χρονη Ομπούτσι μητέρα δύο παιδιών και κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κιέζο Ομπούτσι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φαίνεται ότι έχει δηλώσει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του Σίνζο Άμπε ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί και θα συζητήσει το θέμα όταν ο ιάπωνας πρωθυπουργός επιστρέψει το Σάββατο από τη σύνοδο κορυφής Ασίας-Ευρώπης που γίνεται στην Ιταλία, μετέδωσε η εφημερίδα Nikkei.

Η Ομπούτσι που θεωρείται ως μια πιθανή μελλοντική υποψήφια για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ζήτησε συγγνώμη ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για την εμπλοκή του ονόματός της σε σκάνδαλο πολιτικής χρηματοδότησης.

Ο Σίνζο Άμπε είχε αξιοποιήσει την Γιούκο Ομπούτσι πριν από περίπου δύο μήνες αναθέτοντάς της το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου. Ήταν μία από τις πέντε γυναίκες που επέλεξε να προωθήσει ο ιάπωνας πρωθυπουργός κατά τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δημοτικότητά του, δείχνοντας τη δέσμευσή του για την προώθηση των γυναικών στην πολιτική.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ