Αυτές είναι οι γηραιότερες δίδυμες αδελφές στον κόσμο

Την 1η Σεπτεμβρίου δύο δίδυμες αδελφές από την Ιαπωνία έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες για τις γηραιότερες δίδυμες αδελφές στον κόσμο. Πρόκειται για τις Umeno Sumiyama και Koume Kodama που την 1η Σεπτεμβρίου συμπλήρωσαν 107 χρόνια και 300 ημέρες ζωής και πλέον αποτελούν τις γηραιότερες δίδυμες αδελφές  που έχουν ζήσει ποτέ.

Καθώς ζουν σε διαφορετικές τοποθεσίες, τα επίσημα πιστοποιητικά από τα Ρεκόρ Γκίνες τους παραδόθηκαν από το προσωπικό των οίκων ευγηρίας όπου διαμένουν.

Ιαπωνία δίδυμες αδελφές
Οι γηραιότερες δίδυμες αδελφές στον κόσμο από την Ιαπωνία

Η Umeno και η Koume γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 1913, στη νήσο Σόντο, νησί της Ιαπωνίας στην Εσωτερική Θάλασσα.  Ήταν το τρίτο και τέταρτο παιδί σε μια οικογένεια με 11 παιδιά, σύμφωνα με το Associated Press

Πριν από τις Sumiyama και Kodama τα σκήπτρα ως οι γηραιότερες δίδυμες στον κόσμο κρατούσαν επίσης οι Γιαπωνέζες Kin Narita και Gin Kanie. Όταν η Narita πέθανε τον Ιανουάριο του 2000, οι δύο αδελφές ήταν 197 ετών και 175 ημερών. Η Kanie πέθανε τον επόμενο Μάρτιο σε ηλικία 108 ετών.

Ιαπωνία δίδυμες

Το bullying που είχαν δεχθεί οι δίδυμες αδελφές

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον οργανισμό των Ρεκόρ Γκίνες, οι δύο δίδυμες δέχθηκαν bullying λόγω πολιτισμικού στίγματος εναντίον οικογενειών με πολλά παιδιά. Ωστόσο, οι δύο αδελφές ήταν πάντα φιλικές και αισιόδοξες. Η Sumiyama είχε πιο ισχυρό χαρακτήρα με την Kodama να είναι η πιο μετριοπαθής.

Οι δυο τους τράβηξαν χωριστούς δρόμους μετά το δημοτικό. Η Kodama πήγε στην πόλη Όιτα, που βρίσκεται στο νησί Κιούσου στα νότια της Ιαπωνίας, για να εργαστεί ως υπηρέτρια σύμφωνα με το AP. Έμεινε εκεί και δημιούργησε οικογένεια. Η  Sumiyama παρέμεινε στη γενέτειρά της και έζησε εκεί με τη δική της οικογένεια.

Ιαπωνία δίδυμες
Η Koume και η Umeno στα 99α γενέθλιά τους

Καθώς ζούσαν 186 μίλια μακριά, ήταν δύσκολο γι αυτές να συναντιούνται συχνά και πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους χωριστά. Οι συναντήσεις τους ήταν μόνο σε γάμους ή κηδείες. Όταν έγιναν 70 χρονών άρχισαν να ταξιδεύουν μαζί πηγαίνοντας σε προσκυνήματα βουδιστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ