“Η ύφεση στην Ιταλία τελείωσε”

“Η ύφεση στην Ιταλία τελείωσε”

«Η ύφεση τελείωσε, το πιστοποιεί η Istat», η ιταλική εθνική στατιστική υπηρεσία, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Φαμπρίτσιο Σακομάνι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, «η Istat μας δείχνει ότι στις εξαγωγές, την βιομηχανική παραγωγή και τις εισαγωγές, η ύφεση έχει γίνει παρελθόν. Πρέπει να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο, αλλά βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση».

Τα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας που δημοσίευσε η Ιstat έδειξαν πως κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση όμως σημειώθηκε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,8%.

Σχολιαστές χαρακτήρισαν την εξέλιξη αυτή ελπιδοφόρο μήνυμα, διότι το ιταλικό ΑΕΠ διέκοψε επιτέλους την καθοδική του πορεία η οποία είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια, το τρίτο τρίμηνο του 2011.

«Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι η οικονομική ύφεση έχει λήξει, διότι η διαπίστωση αυτή δεν ανήκει στις αρμοδιότητες», της υπηρεσίας, ανέφερε η Istat σε επίσημη ανακοίνωσή της.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ