Η Welt για τη μικρή Μαρία

Η Welt για τη μικρή Μαρία

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε έναν καταυλισμό Ρομά στην Ελλάδα εξακολουθεί να απασχολεί τον γερμανικό Τύπο. Σε σχετικό αφιέρωμα της εφημερίδας Die Welt διαβάζουμε:

«Στο μεταξύ είναι σαφές: κατά πάσα πιθανότητα η Μαρία δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Συνυπεύθυνη σε αυτήν είναι η ελληνική γραφειοκρατία, η οποία προσκαλεί σε μαζικές καταχρήσεις». Όπως σημειώνει η Welt, διαπιστώθηκε ότι οι υποτιθέμενοι γονείς του κοριτσιού λάμβαναν παράνομα 14.000 ευρώ ετησίως σε παιδικά και κοινωνικά επιδόματα. Η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρεται στη δράση κυκλωμάτων που απάγουν και εμπορεύονται παιδιά και επισημαίνει ότι είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πόσο συχνές είναι ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως σημειώνει τέλος: «Μία ευρωπαϊκή γραμμή βοήθειας για εξαφανισμένα παιδιά (αριθμός 11600) δέχθηκε στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς περισσότερες από 3.000 κλήσεις. Ωστόσο, υπήρξαν μόλις 65 περιπτώσεις όντως εξαφανισμένων παιδιών, από τα οποία μπόρεσαν να βρεθούν τα 62. Κάλλιστα θα μπορούσαν να υπάρχουν και περιπτώσεις, ειδικά στις βαλκανικές χώρες, οι οποίες δεν γίνονται γνωστές σε επίπεδο ΕΕ».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ