Η Wall Street Journal στα Καλάβρυτα για τις “επανορθώσεις”

Οδοιπορικό στα Καλάβρυτα έκανε η γνωστή αμερικάνική εφημερίδα Wall Street Journal με αφορμή την αναζωπύρωση από μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

H εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά οτι τα Καλάβρυτα είναι η πόλη που έγινε η μεγαλύτερη σφαγή κατα την διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα, ενω κάνει αναφορά στο ιστορικό της μεγάλης σφαγής του Δεκέμβρη του 1943.

Στην εφημερίδα μίλησε και ο πρώην δήμαρχος Καλαβρύτων και πρώην βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η Γερμανία πρέπει να αναγνωρίσει τη ζημιά που έκανε και πρέπει να καταβάλει τις αποζημιώσεις με όποιο τρόπο μπορεί». 

Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των αποζημιώσεων που ποτε δεν δόθηκαν τονίζοντας οτι “Σήμερα, οι άνθρωποι εδώ (στα Καλάβρυτα) λένε ότι εξακολουθούν να περιμένουν τη Γερμανία να πληρώσει για τα εγκλήματα”, ενώ παραθέτει φωτογραφίες από το ρολόι της Εκκλησίας με την λεζάντα: Το ρολόι στην κεντρική εκκλησία στα Καλάβρυτα, στην κεντρική πλατεία, που έχει παραμείνει αμετάβλητη, σηματοδοτώντας την εποχή που το χωριό πυρπολήθηκε.

Πηγή: kalavrytanews.com

 

Δείτε επίσης:

Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων γίνεται ταινία του Χόλιγουντ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.