Η βρετανική Βουλή αποφάσισε για τη Συρία

Η βρετανική Βουλή αποφάσισε για τη Συρία

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να συγκαλέσει για δεύτερη φορά το κοινοβούλιο για το θέμα της Συρίας, μετά την άρνηση των βουλευτών να εγκρίνουν τη συμμετοχή της χώρας σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του συριακού καθεστώτος, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Το κοινοβούλιο εκφράστηκε και για αυτό η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να επαναφέρει το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, απαντώντας στις πιεστικές εκκλήσεις πολλών βουλευτών που ήθελαν να ξανασυζητηθεί η υπόθεση της Συρίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ από την πλευρά του είπε ότι δεν βλέπει πώς θα μπορούσε να τεθεί για δεύτερη φορά “το ίδιο ερώτημα για το ίδιο θέμα” στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Την περασμένη Πέμπτη, το κοινοβούλιο με ψήφους 285 κατά έναντι 272 υπέρ απέρριψε τη συμμετοχή του Λονδίνου σε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας, η οποία κατηγορείται από τη Δύση ότι έκανε χρήση χημικών όπλων. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός Κάμερον δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM Research που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα πάνω από 7 στους 10 Βρετανούς (ποσοστό 71%) εγκρίνουν την απόφαση των βουλευτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ