Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 30 Σύρους πρόσφυγες

Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε στα ανοικτά των δυτικών ακτών της χώρας 30 Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε πλοιάριο που κατευθυνόταν στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πλοιάριο που είχε αναχωρήσει από το τουρκικό λιμάνι της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) κατευθυνόταν στο νησί της Κω όταν άρχισε να βάζει νερά λόγω της καταιγίδας που επικρατούσε στην περιοχή.

Η ακτοφυλακή αναχαίτισε το πλοίο χθες βράδυ, ενώ αυτό ήταν έτοιμο να βυθιστεί και μόλις που κατάφερε να διασώσει τους επιβαίνοντες σε αυτό, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Σύμφωνα με το Ανατολή, οι διακινητές είχαν υποχρεώσει ορισμένους επιβάτες να πέσουν στη θάλασσα για να μπορέσουν οι ίδιοι να διαφύγουν από την αστυνομία.

Η Τουρκία είναι ένα κομβικό σημείο διέλευσης προσφύγων από την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2011, ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία αύξησε τον αριθμό των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος από τις ακτές της Τουρκίας, η οποία επίσημα φιλοξενεί σχεδόν δύο εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της. Οι περισσότεροι μεταξύ αυτών διασχίζουν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ελλάδα και την Ιταλία.

 

Διαβάστε επίσης:

 Τραγωδία χωρίς τέλος για τους μετανάστες στο Αιγαίο 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ