Η “τιμωρία” του αντιπροέδρου της ιταλικής Γερουσίας για τον κοινωνικό ρατσισμό που επέδειξε – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι στο ιταλικό κοινοβούλιο όταν ένας βουλευτής εξύβρισε τον αντιπρόεδρο της Γερουσίας. Ο λόγος για τον Ματέο Ντελ Όσο, του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Όταν πήρε το λόγο ο βουλευτής επιτέθηκε κατά του αντιπροέδρου της Γερουσίας, Μαουρίτσιο Γκασπάρι, που πρόσφατα χρησιμοποίησε την λέξη «ανάπηρος», με την έννοια του «καθυστερημένου».

Συγκεκριμένα ο Γκασπάρι, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση «Family Day» κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης, όταν αντιλήφθηκε ότι τον πλησίασε ένας δημοσιογράφος σατιρικής εκπομπής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε στη συγκέντρωση για το “Family Day”, όχι σε συγκέντρωση για την Ημέρα των Αναπήρων».

Ο Ντελ Όσο φανερά οργισμένος απάντησε στον Γκασπάρι: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την κακόγουστη φράση του αντιπροέδρου της Γερουσίας. Γκασπάρι πρέπει να παραιτηθείτε για πάντα από την πολιτική. Εγώ μπορεί να είμαι ανάπηρος, μπορεί να έχω αδυναμίες, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είμαι ικανός να πω στον αντιπρόεδρο της Γερουσίας να πάει να γαμ…». Οι βουλευτές του κόμματος του και όχι μόνο τον χειροκρότησαν, ενώ μέσα σε λίγη ώρα το hashtag #GasparriDimettiti έγινε ανάρπαστο, με πολλούς χρήστες του Twitter να καλούν με τη σειρά τους τον αντιπρόεδρο της Γερουσίας σε παραίτηση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ