Η Τagesspiegel βλέπει την ΕΥΠ πίσω από την υποκλοπή της συνομιλίας Βελκουλέσκου – Τόμσεν

Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, “δείχνει”, σε δημοσίευμά της ως την πηγή της διαρροής του τηλεφωνήματος μεταξύ Τόμσεν – Βελκουλέσκου, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). «Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της».

Όπως προσθέτει η εφημερίδα, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα προς την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Wikileaks.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συνεχίζει η Tagesspiegel, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, απευθυνόμενος στην επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, Ντέλια Βελκουλέσκου, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της καθυστέρησης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Η απόδοση του ονόματος “Velculescu” ως “Velkouleskou”, όπως γράφει η εφημερίδα, είναι ενδεικτικό ότι “παρεμβλήθηκε  ελληνικό χέρι”.

 Το Wikileaks έχει ήδη διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό μέσω του Twitter, ενώ ανέλαβε το ίδιο την ευθύνη για το εν λόγω ορθογραφικό λάθος.

Διαβάστε επίσης:

“Σκάνδαλο του αιώνα” χαρακτηρίζεται η αποκάλυψη των Panama Papers

Στο Βερολίνο Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ και Τόμσεν

Ολόκληρη η απάντηση – φωτιά της Λαγκάρντ στον Τσίπρα

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.