Η “συνιστώσα” του SPD προειδοποιεί

Η “συνιστώσα” του SPD προειδοποιεί

Η απόφαση για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση ειλημμένη, προειδοποίησε για λογαριασμό της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ο επικεφαλής του κόμματος στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν και συντονιστής της αριστερής τάσης Ραλφ Στέγκνερ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Rheinische Post ο κ. Στέγκνερ τόνισε ότι «εάν δεν υπάρξει ουσιαστική μετακίνηση σε σημαντικές πολιτικές», δεν θα μπορέσει να εισηγηθεί στους ανθρώπους του να στηρίξουν τον συνασπισμό, ενώ επισήμανε ότι το SPD δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από τα δέκα σημεία που αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της διευρυμένης ηγετικής ομάδας στο Βερολίνο.

Από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ωστόσο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φόλκερ Κάουντερ, αναφερόμενος στο αίτημα του SPD για την καθιέρωση του κατώτατου μισθού στα 8,50 ευρώ την ώρα, επανέλαβε την προειδοποίηση για τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ σχετικώς με την θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε τους καλύτερους στην κυβέρνηση και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο καλύτερος που βλέπω εδώ γύρω».

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, στην διάρκεια της οποίας αναμένεται να εκλεγεί και το προεδρείο του Σώματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ