“Η σχέση της Ελλάδας με το ευρώ”

“Η σχέση της Ελλάδας με το ευρώ”

Για «ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ» κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Pew.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα «παρά την 6ετή ύφεση και την ανεργία να έχει φτάσει στο 27%, η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη συμμετοχή της στο ευρώ ως ζήτημα τιμής, ενώ το 69% της κοινής γνώμης υποστηρίζει το ενιαίο νόμισμα».

Και συνεχίζει: «Ίσως τελικά αυτά τα στοιχεία να μην αποτελούν έκπληξη. Η κρίση δεν προέκυψε ξαφνικά. Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες εδώ και δεκαετίας προκειμένου να βάλει σε τάξη το πολιτικό και οικονομικό μοντέλο. Η τωρινή κρίση ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος».

H WSJ αναφέρεται στην άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα σήμερα, σημειώνοντας ότι: «η ικανότητα της Ελλάδας αλλά και η θέλησή της να προχωρήσει σε αυτή τη μετάβαση, θα κριθεί και πάλι από σήμερα, καθώς επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικας, ωστόσο «η ελληνική κυβέρνηση ξεμένει από χρόνο, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές για το κενό στον προϋπολογισμό του 2014».

Η αμερικανική εφημερίδα προβαίνει και σε μία πρόβλεψη:

«Ακόμη και σε περίπτωση που η Αθήνα διασφαλίσει τη μελλοντική χρηματοδότηση και τα δημοσιονομικά μέτρα, φαίνεται απίθανο η Τρόικα να χαλαρώσει την πίεση για τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις. Αν έκανε κάτι τέτοιο μετά από όλα αυτά, θα ήταν σαν να πρόδιδε την πίστη των Ελλήνων στο ευρώ…».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ