Η Sueddeutsche για τη Χρυσή Αυγή

Η Sueddeutsche για τη Χρυσή Αυγή

 

Στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Κυνήγι αλλοδαπών. Οι Έλληνες νεοναζί προσπαθούσαν στοχευμένα να προσελκύσουν νέους».

Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρεται:

«Οι Έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής αναζητούσαν στοχευμένα νέους μεταξύ 14 και 17 ετών για τα ‘τάγματα εφόδου’ τους, με τα οποία κυνηγούσαν αλλοδαπούς και όσους είχαν διαφορετική από αυτούς ιδεολογία. Αυτό προκύπτει από έκθεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία δημοσιοποιήθηκε μετά από την σύλληψη 22 μελών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και έξι βουλευτών. Το τελευταίο διάστημα Έλληνες δάσκαλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η ΧΑ προσεγγίζει στοχευμένα νέους, γεγονός που στην έκθεση χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, για τα τάγματα εφόδου αναζητούνταν «πρόσωπα με ιδιαίτερες σωματικές δυνατότητες», τα οποία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας περνούν από εκπαίδευση χρήσης όπλων. «Συμμετείχα πολλές φορές σε δράσεις με την συμμετοχή 50-60 μοτοσικλετών», αναφέρει ένα πρώην μέλος της ΧΑ σε κατάθεσή του. Σε κάθε μοτοσικλέτα επέβαιναν δύο άτομα. «Αυτός που καθόταν πίσω είχε ένα κοντάρι με την ελληνική σημαία και χτυπούσε όποιον Πακιστανό έβλεπε».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ