Η στιγμή της έκρηξης κοντά στο Μπλε Τζαμί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 έχουν τραυματιστεί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά.

Η φονική έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 10:20 κάτω από έναν οβελίσκο στην πλατεία και ανάμεσα στους τραυματίες είναι Γερμανοί και Νοτιοκορεάτες τουρίστες.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια της εφημερίδας “Αγορά” Βάνα Στέλλου, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8, από την έκρηξη σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης κάνει λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 15 τραυματίες από την έκρηξη, ενώ ανακοίνωσε ότι οι αρχές ερευνούν για τον τύπο των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν και για τους υπεύθυνους της έκρηξης.

Οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι η ισχυρή έκρηξη στην ιστορική πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, είναι τρομοκρατικής προέλευσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.

Η εφημερίδα Radikal μεταδίδει την πληροφορία αστυνομικής πηγής ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης.

«Υποψιαζόμαστε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται επιβεβαιώνοντας τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων.

Αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικοί μιλούν στο Reuters για διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη που φαίνονται στο σημείο της έκρηξης.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της Αστυνομίας και έχουν σπεύσει ασθενοφόρα.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης.

Μία φωτογραφία απο τη φονική έκρηξη στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, που κυκλοφορεί στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «σαρώνει» στο Διαδίκτυο.

Η εφημερίδα Kibris ανέβασε αυτή τη φωτογραφία από τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας.

Συνεχής ενημέρωση…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ