Η σιλικόνη της έσωσε τη ζωή – Πώς τα εμφυτεύματα στήθους άλλαξαν την τροχιά της σφαίρας – ΦΩΤΟ

Μια γυναίκα σώθηκε χάρη στη σιλικόνη. Τα εμφυτεύματα στο στήθος ήταν αυτά που την έσωσαν από την σφαίρα, όπως συμπέραναν οι γιατροί. Οι ερευνητές περιέγραψαν πώς τα εμφυτεύματα εμπόδισαν την σφαίρα να εισέλθει στα ζωτικά όργανα της 30χρονης γυναίκας, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “SAGE medical journal”.

“Το εμφύτευμα προκάλεσε την αλλαγή στην τροχιά της σφαίρας” δήλωσε στο CNN, ο χειρουργός Giancarlo McEvenue, που συνυπογράφει την μελέτη.

“Η είσοδος της σφαίρας ήταν στο αριστερό στήθος, αλλά το κάταγμα των πλευρών ήταν στη δεξιά πλευρά. Η σφαίρα μπήκε πρώτα στο δέρμα στην αριστερή πλευρά και έπειτα μπήκε στο στέρνο στο δεξί στήθος και έσπασε το πλευρό της στη δεξιά πλευρά” εξήγησε. Το περιστατικό με τον πυροβολισμό έγινε το 2018 στο Τορόντο. Ήταν ένα από τα ελάχιστα καταγεγραμμένα περιστατικά, όπου τα εμφυτεύματα στήθους έσωσαν τη ζωή ενός ανθρώπου και το πρώτο περιστατικό όπου το εμφύτευμα σιλικόνης στην πραγματικότητα άλλαξε την τροχιά της σφαίρας.

Υπάρχουν δύο τύποι εμφυτευμάτων στήθους εγκεκριμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και οι δύο έχουν εξωτερικό κέλυφος σιλικόνης, αλλά το ένα γεμίζει με αλατούχο διάλυμα ενώ ο άλλος τύπος είναι γεμάτος με σιλικόνη. Προηγούμενη μελέτη έδειχνε πώς το εμφύτευμα με αλατούχο διάλυμα έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου επιβραδύνοντας την σφαίρα, ενώ μια άλλη μελέτη παρουσίαζε το πώς ένα εμφύτευμα σιλικόνης σταμάτησε μια σφαίρα. Οι λεπτομέρειες του πυροβολισμού δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το θύμα κατάφερε να περπατήσει μέχρι το νοσοκομείο, αφήνοντας άφωνους τους νοσηλευτές.

Πηγή: CNN, NY Post

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.