Η selfie… πέθανε, ζήτω το shapie

Η selfie… πέθανε, ζήτω το shapie. Η νέα τάση στη φωτογραφία είναι οι τρισδιάστατες μικρογραφίες που εκτυπώνονται με 3D εκτυπωτή, κάνοντας τις selfies να μοιάζουν ήδη απαρχαιωμένες.

Το κόστος μιας μινιατούρας ξεκινά από τα 100 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 3.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα εκτύπωσης. Σε μια φιγούρα ύψους 15 εκατοστών, για παράδειγμα, οι λεπτομέρειες διακρίνονται με δυσκολία, ενώ στα 30 εκατοστά μπορεί να αποτυπωθεί ακόμη και ο δείκτης στο ρολόι χειρός.

Μοιάζει με παιχνίδι, σε κάποιους μπορεί να προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά το σίγουρο είναι ότι το shapie φέρνει μαζί του λίγη από τη μαγεία της εποχής που οι άνθρωποι είδαν για πρώτη φορά τα πρόσωπά τους σε φωτογραφίες. Η αίσθηση, για όσους έχουν αποκτήσει τη δική τους μινιατούρα περιγράφεται ως συγκινητική και ιδιαίτερη, λόγω της μεγάλης ομοιότητας με το πρωτότυπο.

Ακόμη υπάρχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες, καθώς για να εκτυπωθεί η μινιατούρα πρέπει πρώτα να σκαναριστεί ολόκληρο το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί μια καλή οπτική γωνία, φωτισμός και ένα παιχνιδιάρικο ύφος, όπως στις selfie, αφού πρέπει να «παίξει» όλο το σώμα. Οι περισσότεροι «πρωτάρηδες» είναι αρκετά σφιγμένοι και η διαδικασία μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα.

Τι πρέπει να προσέξετε

Επιπλέον, υπάρχουν ζητήματα που ακόμη πρέπει να επιλυθούν, όπως για παράδειγμα τα δάχτυλα είναι πολύ μικρά και άρα εύθραυστα και μπορούν πολύ εύκολα να σπάσουν. Η έντονη τριχοφυΐα επίσης δεν επιτρέπει την σωστή αποτύπωση του πρωτοτύπου, καθώς δημιουργεί την εικόνα «μουτζούρας» στα χέρια ή το πρόσωπο. Όσοι, δε, φορούν γυαλιά, καλό είναι να τα βγάλουν πριν σκαναριστούν. Για την απόδοση των ματιών και του δέρματος χρειάζεται επίσης μεγάλη προσοχή και τα υλικά που χρησιμοποιεί κάθε ειδικός είναι διαφορετικά, εξ ου και η μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εκτύπωσης και την τιμή.

Μόλις τελειώσει το σκανάρισμα, το επόμενο βήμα είναι η διόρθωση των ατελειών στον υπολογιστή. Όχι μόνο των ατελειών της απεικόνισης, αλλά και όσων έδωσε μεν η φύση, αλλά ο πελάτης δεν επιθυμεί να απαθανατιστούν στην αιωνιότητα. Οπότε, η κοιλίτσα μπορεί να «μαζευτεί», το στήθος να μεγαλώσει, η μύτη να γίνει μικρότερη. Για αυτόν τον λόγο, εξάλλου, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μινιατούρες οι πλαστικοί χειρουργοί, οι οποίοι θα μπορούν να δείξουν στους πελάτες τους το πραγματικό, τρισδιάστατο αποτέλεσμα της επιθυμητής επέμβασης και όχι μια απλή απεικόνιση στην επίπεδη οθόνη του υπολογιστή.

Δέρμα με ανθρώπινη υφή

Το επόμενο στάδιο που προσπαθούν να κατακτήσουν οι επιστήμονες, πλέον, που ασχολούνται με τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις, είναι αφενός να δημιουργήσουν διάφορα είδη δέρματος, δηλαδή από το εντελώς συμπαγές μέχρι το διάφανο, και αφετέρου να αποκτήσουν οι φιγούρες υφή.

Στο άμεσο μέλλον, δηλαδή, θα μπορούμε να αγγίζουμε τις μικρογραφίες και το δέρμα τους να θυμίζει πραγματικά άνθρωπο, τα ρούχα να έχουν υφή υφάσματος και τα μαλλιά να μοιάζουν αληθινά, ακόμη και να κάνουν πτυχώσεις.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

H υποβρύχια selfie του παρουσιαστή του World Party – ΦΩΤΟ

Μία selfie με τον γυμνό Τραμπ – ΦΩΤΟ

Οικογενειακή τραγωδία για μία … selfie

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ