Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες με 10 χώρες και 20 εταιρείες για την παραγωγή του Sputnik V

Ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμίτριεφ, κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, δήλωσε ότι οι περισσότερες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η χώρα για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V θα αρχίσουν να τo παράγουν από τον Απρίλιο.

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ ανέφερε παράλληλα ότι υπάρχουν συμφωνίες με 10 χώρες και 20 παραγωγούς εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στον κόσμο, συμπληρώνοντας ότι ήδη η Ινδία και η Νότια Κορέα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο και τον Απρίλιο πολλές από τις φαρμακευτικές αυτές εταιρείες θα το παράγουν σε πλήρη ισχύ.

Σημειώνεται ότι το RDIF είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει συνάψει συμφωνίες με 20 φαρμακευτικές εταιρείες και περισσότερες από 10 χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Σερβία, η Ιταλία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν.

Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Επισημαίνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ήδη ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με αυτό.

Πηγή πληροφοριών: TASS-Reuters

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.